Allan Snippe van de Emmaus won de Provinciale voorronde
Allan Snippe van de Emmaus won de Provinciale voorronde Foto: Bibliotheek Voorschoten

Voorschotense Allan is voorleeskampioen van Zuid-Holland

Cultuur Kunst & Cultuur

Allan Snippe (10) van de Emmausschool heeft gisteren de provinciale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Op woensdag 24 mei vertegenwoordigt hij de provincie Zuid-Holland bij de Nationale Voorleeswedstrijd in Utrecht’s Tivoli Vredenburg.

Tijdens de lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd in Bibliotheek Wassenaar, waar 9 basisscholen uit Voorschoten en Wassenaar aan meededen, won de tienjarige Allan Snippe glansrijk. Hij las voor uit ‘De ongelooflijke Ravi Ravioli’ van Jozua Douglas.De jury noemde zijn enthousiasme aanstekelijk, zijn intonatie uitstekend en ze waren onder de indruk van zijn goede articulatie. Een maandje later deed Allan mee aan de regionale voorronde en ook daar kwam hij als winnaar uit de hoge hoed.

Op 19 april tijdens de provinciale voorleeswedstrijd werd het extra spannend, want Allans concurrentie bleek, net als hij, enorm getalenteerd. Dit keer las hij een ontzettend grappig fragment voor uit het boek ‘Gozert’ van Pieter Koolwijk. 

In de theaterzaal van Bibliotheek Rotterdam waren Allans trotse familie, een groep klasgenootjes (met spandoek!), zijn juf en een afgevaardigde van Bibliotheek Voorschoten/Wassenaar getuige van de bekendmaking door juryvoorzitter Angelo Harbeek: Allan had wederom gewonnen!

Op woensdag 24 mei neemt Allan deel aan de landelijke voorleeswedstrijd. Hij vertegenwoordigt de provincie Zuid-Holland en daar zal hij vast weer gaan stralen, want zoals op het spandoek van zijn klasgenootjes stond: Allan kan er wat van!

Nieuws overzicht

Afbeelding
Nieuw bestuur Vereniging Noord Hofland en Frans Bakker erelid 11 uur geleden
Afbeelding
Veurs Lyceum doet mee aan Rijnlandcup 11 uur geleden
Afbeelding
VVD: Belangrijke stappen voor woningenbouw Voorschoten 20 uur geleden
Afbeelding
Archeo-workshop voor kinderen in Museum Voorschoten 20 uur geleden
Afbeelding
Wethouder Hubert Schokker start campagne 'Voorschoten gaat voor afval scheiden' 5 jun., 11:01 1