D66 raadslid Esther Mieremet
D66 raadslid Esther Mieremet Foto: Anneke van Gruijthuijsen-Bos

D66: snel rijksgeld onderwijsachterstand besteden

Politiek Persberichten Politiek

(Persbericht) Om de achterstanden in het onderwijs in te lopen hebben alle gemeenten geld van het Rijk ontvangen. Deze gelden noemen we NPO-gelden. Ze zijn bedoeld om leer- en gedrag achterstanden als gevolg van Covid in te halen. Een deel van dit geld is rechtstreeks naar de scholen gegaan en een deel mag de gemeente toekennen. Het gemeentelijk deelbedrag is bijna 300.000 euro. 

In de commissievergadering van 24 november jl. is over de besteding van de NPO gelden gesproken. Esther Mieremet, raadslid D66, vroeg de wethouder of het door de Rijksoverheid uitgevoerde onderzoek naar de staat van het onderwijs is meegenomen bij het bepalen van de acties. Dit onderzoek geeft een goed beeld van de grootste achterstanden. In de commissievergadering hebben meerdere fracties de wethouder gevraagd om de acties snel uit te voeren. Elke maand vertraging is er één teveel. De commissie heeft bij de wethouder aangedrongen om goed op de hoogte te worden gehouden. Waarna de wethouder heeft toegezegd in mei 2023 een informatiebrief aan de Raad te sturen. In deze brief wordt de stand van zaken gemeld waardoor de Raad haar vinger aan de pols houdt.

D66 Voorschoten is verheugd dat alle fracties het inhalen van achterstanden in het onderwijs als belangrijke actie voor de wethouder ziet. Ieder kind verdient dezelfde kansen. Om later zelfstandig te zijn en vrij te zijn. D66 houdt de ontwikkelingen dan ook nauwlettend in de gaten. 

Ouders of kinderen die over dit onderwerp een ervaring willen delen kunnen contact opnemen met Esther Mieremet (emieremet@voorschoten.nl).

Nieuws overzicht

Afbeelding
Schrijf je in voor De VoorschotenLoop! 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuw in Brandweermuseum: Brandweer Electro-spel 5 uur geleden
Afbeelding
Centrumondernemers onaangenaam verrast door huisvesting ambtenaren in centrum 3 mrt, 09:26 13
André Ewijk heeft zijn Moments weer geopend. Genieten van heerlijk ijs!!
Moments is weer open! 2 mrt, 11:50 1
Afbeelding
Koudwatervrees 2 mrt, 10:00