Corine Ilic en Paul 't Lam van GroenLinks. De partij heeft een meldpunt 'maai mei niet' ingesteld.
Corine Ilic en Paul 't Lam van GroenLinks. De partij heeft een meldpunt 'maai mei niet' ingesteld. Foto: GroenLinks Voorschoten

GroenLinks ‘Meldpunt maai mei niet’ in Voorschoten

Politiek Persberichten Politiek

(Persbericht) Dieren in de wei, bloesem aan de bomen én bloemen in de bermen. Hoera, het is voorjaar! En dan… komt de maaimachine van de gemeente langs. Weg bloemen en daarmee de vlinders en bijen. Is dat nou nodig? GroenLinks heeft nu een meldpunt ‘maai mei niet’ geopend. 

GroenLinks kijkt altijd kritisch naar het groenbeleid van de Gemeente Voorschoten. ‘We zien veel mooie voorbeelden van natuurlijke bermen, bijenhotels, natuurvriendelijke oevers en bomen’, aldus Corine Ilic GroenLinks raadslid. ‘Maar er vallen ook dingen op die niet goed lijken te gaan. Bermen met bloemen die gemaaid worden bijvoorbeeld. Ieder jaar krijgt GroenLinks hier vragen over’.  

‘Ook zien we steeds vaker dat bomen wel erg makkelijk gekapt worden’, vult Paul ’t Lam aan. Dat is de reden dat GroenLinks Voorschoten een meldpunt ‘maai mei niet’ geopend heeft op voorschoten.groenlinks.nl/meldpunt-maai-me-niet.  Alle soorten vragen en meldingen over openbaar groen zijn welkom. Dus valt u iets op: een boom die gekapt (dreigt te worden), bouwmateriaal geparkeerd in een bloemrijke berm. Of is de maaier te vroeg langs geweest… we horen het graag!’ GroenLinks raadsleden Paul ’t Lam en Corine Ilic komen dan zelf poolshoogte nemen.

Meldingen voor de openbare ruimte kunnen bovendien altijd gestuurd naar voorschoten.nl/melden. De gemeente moet dan met uw melding aan de slag.

Nieuws overzicht

De Fortgens heeft een nieuw groen schoolplein. En daar hoort een groen 'lint' bij. Wethouders Van der Elst en Schokker hadden er geen problemen mee.
Feest bij de Fortgens: nieuw groen schoolplein en 1700 tegels 'gewipt' 10 uur geleden
Eindelijk gaat de school op de Einsteinlaan tegen de vlakte. 'Er komen 17 grondgebonden woningen en 7 appartementen', aldus wethouder Van der Elst
Woningbouwproject Professor Einsteinlaan kan van start 10 uur geleden
Afbeelding
Voorschoten heeft de snelste brandweer 11 uur geleden
Afbeelding
Voorschoten vraagt inwoners naar de toekomst 16 uur geleden
Afbeelding
Pickleball in Sporthal de Vliethorst 15 mei, 21:43