Bezoekers genoten tijdens een besloten jazzconcert van zangers Luca Warmer en Trio Rob Agerbeek met Erik Albjerg en Tjeerd Klapwijk. Foto: PJPJ
Bezoekers genoten tijdens een besloten jazzconcert van zangers Luca Warmer en Trio Rob Agerbeek met Erik Albjerg en Tjeerd Klapwijk. Foto: PJPJ

Besloten inhaalconcert PJPJ met onvervalste jazz

Cultuur Kunst & Cultuur

Afgelopen zaterdagavond trad, tijdens een speciaal en besloten concert in het Cultureel Centrum voor vrienden, donateurs en sponsors van PJPJ (Podium Jong Professionals Jazz), waaronder ook jazzvips uit Leiden en wethouder cultuur en locoburgemeester Paul de Bruijn, een topformatie op! PJPJ wilde een inhaalconcert organiseren vanwege het gemis van de PJPJ concerten dit voorjaar door corona! 

Jazzicoon Rob Agerbeek (piano) was bereid om te komen spelen met zijn trio met bassist Erik Albjerg en drummer Tjeerd Klapwijk en voor de gelegenheid werd het trio aangevuld met de zeer getalenteerde jonge zangeres Luca Warmer. 

Het concert werd geopend door het trio met het stuk ‘Out of this World’ van componist Harold Arlen, gevolgd door ‘Things ain’t what they used to be’ van Duke Ellington en het nummer ‘Cubano Chant’ van Ray Bryant met een spannende drumsolo van Tjeerd Klapwijk. Rob Agerbeek ( inmiddels al 83 jaar) speelt nog steeds als een jonge meester! 

Zangeres Luca Warmer kwam op en zong het nummer ‘I only had eyes for you’ van Billy Holiday uit 1952. Hierna was de spanning echt gebroken want de chemie tussen Luca en het trio zorgde voor een geweldige swing en het publiek voelde de “vibe”! 

De eerste set werd afgesloten met de door Luca prachtig gezongen ballad ‘Body and Soul’ met een mooie contrabassolo van Erik Albjerg en ‘Nice work if you can get it’ van George and Ira Gershwin uit 1937. 

De tweede set begon met 4 instrumentale stukken; swing, ballad, latin-jazz en boogie-woogie van het Rob Agerbeek Trio en vervolgens nog 6 bekende stukken waaronder ‘Yardbirdsuite’ van Charlie Parker en ‘No more Blues’ uit 1957 van de Braziliaanse zangeres Elizeta Cordoso.. swingende samba.. Het concert werd afgesloten met de uitsmijter ‘Sunny Side of the Street’ van Louis Armstrong. Een heerlijk concert door een professioneel jazzkwartet.

Voor meer info over PJPJ concerten: www.pjpj.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 10 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 14 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 15 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 15 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 17 uur geleden