Groep 8 van de Fortgens kreeg complimenten van Henk-Jan Laan van de Stichting Het Gehandicapte Kind. Foto: VSK
Groep 8 van de Fortgens kreeg complimenten van Henk-Jan Laan van de Stichting Het Gehandicapte Kind. Foto: VSK

Fortgens haalt ruim € 735,- op voor Het Gehandicapte Kind

Algemeen Regio nieuws

Vlak voor de meivakantie organiseerde groep 8 van meester Jeroen van de Fortgens een markt en loterij om geld op te halen voor de Nederlandse Stichting Het Gehandicapte Kind. Het leverde maar liefst € 735,- op. Vorige week kwam een blij verraste directeur Henk-Jan Laan van de Stichting de cheque ophalen.

In het begin van het jaar spraken de groep achters af om actie te voeren voor drie goede doelen. ‘We hebben gekozen voor Jarige Job, Kika en Gehandicapte Kind’, vertellen Teun, Eline en Ben. ‘Ieder goed doel had een eigen commissie en wij zijn van het Gehandicapte Kind. Jarige Job is al geweest. De lege flessenactie leverde ruim € 500,- op. Wij kozen voor de markt en de loterij, samen met Noor maar die is er vandaag niet. Er waren broodjes worst, pannenkoeken, cake en koek, allemaal door ons zelf gemaakt. Voor de prijzen van de loterij hadden we geluk. Tijdens de flessenactie kwamen we langs een huis dat leeggehaald werd. De spullen stonden buiten op straat en we mochten ze meenemen. Gratis prijzen dus! Ook organiseerden we activiteiten zoals ballen gooien, paard rijden (een van de klasgenoten heeft een paard) en ‘zoek de schat’, een soort zeeslag. In totaal hebben we € 735,65 opgehaald.’ En daar zijn ze, terecht, hartstikke trots op! Waarom kozen ze voor deze Stichting? ‘Nou, ik kan zelf ook niet alles’, zegt Eline terwijl ze op haar ingepakte been wijst. ‘Hij breekt nogal gauw vanwege een ziekte. Dus ik weet wel dat het niet leuk is om er naast te staan.’ En Ben vertelt dat zijn moeder op een school met gehandicapte kinderen werkt. ‘Soms mag ik mee en dan vind ik het best erg wat ik zie.’

‘Weet je wat pas erg is?, vraagt Henk-Jan. ‘Dat je geen vriendjes hebt omdat je niet kunt spelen of sporten vanwege je rolstoel. Of dat je niet naar de school van je keus kan omdat het gebouw niet rolstoelvriendelijk is. Kinderen met een handicap worden niet gevraagd voor verjaardagsfeestjes of om buiten te komen spelen. Ze zijn vaak heel eenzaam.’ Het wordt muisstil in de klas. ‘Daarom zorgen wij voor rolstoelvriendelijke speeltuinen zoals de Natuurspeeltuin in Voorschoten. Of zorgen dat kinderen, aangepast, toch kunnen sporten. Wist je dat er 100.000 gehandicapte kinderen zijn in Nederland? 85% van hen heeft geen vriendjes, daarom is het zo belangrijk dat ze toch mee kunnen doen. Met dit geld lukt dat.’ En meester Jeroen vertelt dat de Fortgens bezig is met een nieuw schoolgebouw. Kan de Stichting adviseren? ‘Ook dat doen we, en juist heel graag’, zegt Henk-Jan. Dat is dus alvast geregeld. 

Nieuws overzicht

Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 9 uur geleden
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 10 uur geleden
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 12 uur geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 16 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 16 uur geleden