Afbeelding
Foto: VSK

Activiteiten in de bibliotheek

Cultuur Kunst & Cultuur

Digicursussen, botan tekenen en een boekpresentatie staan de komende weken op het programma van de bieb aan de Wijngaardelaan 4. 

Boekpresentatie Ellis van Zijl: Het ibis hof
Waan jij je graag in magische werelden met een mooi fantasy boek dat tot de verbeelding spreekt? Verslind je de reeksen van ‘Heks & Jager’ en ‘Hof van Doorns en Rozen’? Kom dan naar de boekpresentatie van het nieuwe boek van Ellis van Zijl: Het ibis hof!
Met haar nieuwe Young Adult Fantasy/Romance boek wil Ellis laten zien dat twee genres hand in hand kunnen gaan, zonder dat het een meer overheerst dan het ander.Onder de aanwezigen verloot Ellis een gesigneerd exemplaar van Het ibis hof!

Donderdag 23 juni | 19.30 - 21.30 uur | Bibliotheek Voorschoten. Leden € 5,- / niet-leden € 6,- incl. consumptie. Tickets via www.obvw.nl/activiteiten.html

Zomercursus Botanisch Tekenen met exclusief bezoek aan Kasteel Duivenvoorde
Het maken van een botanische tekening is een oud ambacht. Hoe oud dit ambacht daadwerkelijk is wordt op prachtige wijze zichtbaar op Kasteel Duivenvoorde aan de hand van verschillende collectie stukken, waaronder een prachtige originele uitgave van het Surinameboek van Maria Sibylla Merian.

Janneke van Laar, werkend lid en docent van de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland, leert hoe je het oude ambacht Botanisch tekenen kan leren. In een cursus van 3 ochtenden, maak je een begin met tekenen en leer je de fijne kneepjes van dit vak.

De start is een bezoek aan Duivenvoorde waar tijdens een exclusieve lezing de unieke collectiestukken bezichtigd kunnen worden en er meer verteld wordt over het eeuwenoude ambacht. De twee opvolgende cursusdagen vinden plaats in Bibliotheek Voorschoten waar bij mooi weer gebruik gemaakt wordt van de naastgelegen ontdektuin om zelf aan de slag te gaan met de inspiratie opgedaan bij Kasteel Duivenvoorde.

Start donderdag 7 juli | Bibliotheek Voorschote, n3 lessen van 10.00 - 12.00 uur | Leden € 59,-, niet-leden € 79,- (incl. consumptie, excl. materialen)
Meer informatie en tickets via www.obvw.nl/activiteiten.html

Digi Cursussen in de Bibliotheek
‘Ik heb veel aan de cursus gehad, heel handig dat je het duwtje in de rug krijgt zodat je gemakkelijk zelf aan de slag kan!’
Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar organiseert regelmatig digitale workshops. Op een laagdrempelige manier geven we je net even dat duwtje in de rug of bieden we je de hulp bij iets waar je zelf (nog) niet uitkomt.

Mieke, 69 jaar, deed mee aan de digi-workshop ‘Albelli fotoboek maken’ in Bibliotheek Voorschoten.
Ze geeft aan dat de tijd om het zelf allemaal uit te pluizen ontbreekt en ze een workshop daarom zo fijn vindt. Mieke: ‘Handig dat er iemand is die alles weet en je zo de goede kant op stuurt zodat je zelf niet zo hoeft te zoeken! Je kan het allemaal zelf uitzoeken maar dat duurt veel langer, en dit is ook gewoon gezellig. Als je de workshop gevolgd hebt ben je klaar om er zelf mee verder en aan de slag te gaan. Dat moet je wel doen anders raak je het weer kwijt, gelijk een stok achter de deur’.

Aanbod workshops in de bibliotheek.
Kijk op www.obvw.nl/agenda-obvw.html voor het actuele aanbod. En staat het onderwerp er niet tussen? Met eigen vragen kan je altijd terecht bij het Digitaal Spreekuur! Onze digitale vrijwilligers helpen je héél graag met allerhande vragen over je smartphone, tablet/iPad of laptop. Iedere dinsdag van 10.00 uur tot 12.00 uur in Bibliotheek Voorschoten. 



Nieuws overzicht

Afbeelding
Koningsspelen bij Fortgens leveren € 1000,- voor ALS 47 minuten geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 4 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 4 uur geleden
Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 21 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin gisteren