Afbeelding
Foto: VSK

Ondermijningsbus en brandweerauto op de vrijdagsmarkt

Algemeen Regio nieuws

Medewerkers van de afdeling openbare orde en veiligheid van de gemeente staan samen met de Voorschotense brandweer komende vrijdag 16 december van 10.00 tot 16.00 uur op de vrijdagsmarkt op de Voorstraat. De gemeente neemt hiervoor een speciale ondermijningsbus mee. 

Gemeente en brandweer willen inwoners op een laagdrempelige en interactieve manier voorlichting geven over ondermijnende criminaliteit. De medewerkers zijn te vinden aan het eind van de markt bij de Bloklaan. 

Voetjes in de tuin
De gemeente besteedt ook aandacht aan het Donkere Dagen Offensief, de nationale wintercampagne om woninginbraken tegen te gaan. De laatste paar dagen zijn er in diverse tuinen en schuren in Voorschoten papieren ‘voetjes’ verschenen.

Deze voetjes werden neergelegd door medewerkers van de afdeling Toezicht & Handhaving, en mbo-studenten van de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid. De voetjes werden neergelegd om inwoners bewust te maken van het gemak waarmee een inbreker kan toeslaan. Tijdens de voorlichting op de markt kunnen inwoners hier meer informatie over krijgen

Kijkje in de brandweerauto
De brandweer van Voorschoten is op de markt aanwezig met de grote brandweerwagen. Kinderen kunnen kijken wat er allemaal voor spullen in de brandweerwagen zitten. Uiteraard mogen ze ook ervaren hoe het is om als een echte brandweerman of -vrouw achter het stuur te kruipen. De brandweer geeft verder ook informatie over de nieuwe rookmelderplicht en hoe men slim de open haard kan stoken.

Bron: voorschoten.nl

Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
VKK-jubileumconcert De Vliegende Hollander 14 uur geleden
Oude Stationslaantje.
Geen flexwoningen maar permanente bouw Oude Stationslaantje 23 uur geleden
Afbeelding
Bloed, zweet en tranen bij oefening Corbulotunnel 24 mei, 08:45
Afbeelding
Grote oefening in Corbulotunnel 23 mei, 12:46
Afbeelding
Asfaltwerkzaamheden op diverse plekken in het dorp 23 mei, 12:37