De Dobbewijk met bedrijven en woningen
De Dobbewijk met bedrijven en woningen Foto: OVV Voorschoten

Buurtvereniging Dobbewijk overvallen door plannen voor meer bedrijven

Algemeen Regio nieuws

(Persbericht) De Buurtvereniging Recht door Recht in de Dobbewijk heeft met verbazing kennisgenomen van het coalitieakkoord van VVD, Voorschoten Lokaal en CDA om aan de westkant van de Dobbewijk ten koste van het landelijk gebied rond de wijk “een extra strookruimte voor bedrijvigheid” toe te voegen. 

Dat landelijk gebied in de Papenwegse polder behoort tot het grootste beschermde stads- en dorpsgezicht van Nederland en is door de gemeente Voorschoten zelf bestemd als agrarisch gebied met natuur- en landschapswaarden. De Papenwegse polder behoort tot de grote open ruimte tussen Den Haag, Wassenaar, Voorschoten en Leiden die van belang is voor de hele regio.

Buurtvereniging Recht door Recht maakt zich grote zorgen over het toevoegen van een extra strook bedrijven aan de Dobbewijk boven op de bedrijvigheid die er al is en de problemen die de Dobbewijkbewoners daar nu al van ondervinden. Dat heeft de buurtvereniging de VVD ook al laten weten toen die partij begin dit jaar met dat proefballonnetje kwam (zie persbericht Buurtvereniging Dobbewijk: ‘de VVD overvalt de bewoners van de Dobbewijk met een plan voor meer bedrijven)

Dat dit nu ook weer zonder enig overleg met de buurtvereniging in het coalitieprogramma terecht is gekomen, kan niet anders gezien worden dan als weer zo’n typische ‘bij u, over u en zonder u’-actie is waar de gemeente Voorschoten patent op lijkt te (willen) hebben. De vraag is of de gemeente Voorschoten ooit zal leren om allereerst haar inwoners te betrekken bij plannen voor hún leefomgeving. Het vermoedelijke antwoord op die vraag stemt niet bepaald tot grote vrolijkheid.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Eerste expositie van De Vertelfotograaf 19 uur geleden
Afbeelding
Nationale Voorleesdagen op de Peuterspeelzalen 19 uur geleden
Afbeelding
Roep om duidelijkheid 20 uur geleden 3
Afbeelding
Leiderdorper opgepakt voor overval Veurseweg 21 uur geleden
Afbeelding
Petitie skeelerbaan gemist? Teken alsnog! 27 jan, 18:51