Afbeelding

“Every day, in every way, I’m getting better and better”.

Algemeen

Emile coué een Franse psycholoog die leefde in de late 19e en vroege 20e eeuw geloofde dat het menselijk brein een opmerkelijke macht had om ons leven te beïnvloeden. Hij ontwikkelde een methode genaamd ‘autosuggestie’ - het bewust sturen van onze gedachten en het planten van positieve overtuigingen in ons onderbewustzijn. 

door: Raheleh Tajic

Ons onderbewuste is als een spons die alles opzuigt, zonder kritisch te beoordelen of iets waar of onwaar is. Het neemt simpelweg aan wat we herhaaldelijk aanbieden als waarheid. Dit betekent dat als we onszelf continu negatieve gedachten en overtuigingen voeden, we uiteindelijk ook negatieve resultaten zullen ervaren. Het tegenovergestelde geldt echter ook: door positieve suggesties te herhalen, kunnen we ons onderbewuste programmeren om positieve veranderingen te omarmen.

Wanneer we onszelf herhaaldelijk vertellen dat we capabel zijn, succesvol zullen zijn of onze angst kunnen overwinnen, sturen we ons onderbewuste een krachtige boodschap. Het onderbewuste, dat fungeert als een opslagplaats voor al onze ervaringen, overtuigingen en angsten, neemt deze boodschap als waarheid aan en begint te werken aan het realiseren ervan.

Maar je moet niet vergeten dat zelfsuggestie geen vervanging is voor actie en inspanning, maar juist een krachtig hulpmiddel kan zijn om ons te helpen deze te realiseren. Door positieve suggesties te herhalen en erin te geloven, kan men een gevoel van zelfvertrouwen creëren dat ons motiveert om stappen te zetten en obstakels te overwinnen.

Door ons te concentreren op positieve gedachten, kunnen we onszelf empoweren en ons leven transformeren. Het begint met het bewust worden van onze innerlijke dialoog en het beheersen van onze gedachten. Want in elke gedachte ligt de mogelijkheid verborgen om een betere versie van onszelf te worden.

Als het gaat om gezondheid, kan autosuggestie een krachtige impact hebben. Veel gewoonten en gedragingen die onze gezondheid beïnvloeden, zoals roken, ongezond eten of gebrek aan lichaamsbeweging, zijn vaak gevolgen van negatieve denkpatronen en overtuigingen. Autosuggestie kan ons helpen deze negatieve overtuigingen aan te pakken en te veranderen in positieve, gezondheidsbevorderende overtuigingen.

Stel je bijvoorbeeld voor dat je graag wilt stoppen met roken. Door regelmatig positieve affirmaties te herhalen, zoals “Ik geniet van mijn gezonde longen” of “Mijn lichaam is in staat om zichzelf te genezen”, kunnen we ons onderbewustzijn herprogrammeren en sterke motivatie opbouwen om te stoppen met roken. Op dezelfde manier kunnen we positieve suggesties gebruiken om gezonde voedingskeuzes te maken of om actiever te worden.

Het belangrijkste bij autosuggestie is consistentie. Net zoals we onze spieren moeten trainen om sterker te worden, moeten we onze geest trainen om positieve overtuigingen te versterken. Het herhalen van positieve affirmaties, zowel schriftelijk als mondeling, kan ons helpen om focus en motivatie te behouden.

Het is belangrijk om te onthouden dat autosuggestie geen magische formule is die al onze problemen overnacht oplost. Het is echter wel een krachtig hulpmiddel dat ons kan helpen om positiever te denken en onze persoonlijke groei te bevorderen. Dus waarom niet wat tijd investeren in het verbeteren van ons onderbewuste met positieve gedachten en overtuigingen? Wie weet wat voor positieve veranderingen we kunnen bewerkstelligen als we de kracht van onze geest volledig benutten.

Raheleh Tajic is homeopaat
haar praktijk is gevestigd in het
Gezondheidscentrum Multatulilaan 2b
Voorschoten
telefonisch bereikbaar ma t/m do van 09.00-10.00 uur
via 06-15672021
www.raheleh-homepathiepraktijk.nl

Nieuws overzicht

Ook boven het Burgemeester Berkhoutpark was het Noorderlicht prachtig te aanschouwen
Het Noorderlicht, ook Voorschotense lucht kleurt paars 55 minuten geleden
De Fortgens heeft een nieuw groen schoolplein. En daar hoort een groen 'lint' bij. Wethouders Van der Elst en Schokker hadden er geen problemen mee.
Feest bij de Fortgens: nieuw groen schoolplein en 1700 tegels 'gewipt' 18 uur geleden
Eindelijk gaat de school op de Einsteinlaan tegen de vlakte. 'Er komen 17 grondgebonden woningen en 7 appartementen', aldus wethouder Van der Elst
Woningbouwproject Professor Einsteinlaan kan van start 18 uur geleden
Afbeelding
Voorschoten heeft de snelste brandweer 19 uur geleden
Afbeelding
Voorschoten vraagt inwoners naar de toekomst gisteren